10 Nisan 2013 Çarşamba


1.    HAFTA
İlk insandan bu yana geniş bir zaman yelpazesinde düşünecek olursak çevre bilimi insanların ilk yerleşik hayata geçmeleri ile eski zamanlardan beri yaşadıkları ortamın temiz olmasını sağlamak amacıyla oluşmuş da olabilir... tüm insanlığın temizliğine önem vermesiyle başlamış olabilir. İlk aklıma gelen cümleydi. Çevre biliminin dünyaca kabul görmüş tanımından yola çıkacak olursak  eğer “insan ile doğa arasındaki ilişkileri, etkileşimleri ve çevre sorunlarını inceleyen bilim dalı” dır. İnsan, doğayla ilişkileri ve etkileşimi sonucu istenmediği halde çevreye zarar verici etkenlerde bulunmaktalar. Tabii hiç kimse çevreye körü körüne zarar vermek istemez. Bu olay sadece insanoğlunun isteklerini yani hayatı kolaylaştırmak için yaşamını daha az iş gücü harcayarak tamamlamak için yapmaya çalıştığı bir takım şeylerden dolayı çevremizin kirlilik oranı her geçen gün artmaktadır. Havaya ve bir çok yere bırakılan zehirli gazlar ve atıklar yüzünden birçok salgın hastalıkları ortaya çıkmakta  ve bunu engellemek amacıyla çevre bilimi doğmuştur.Böylelikle günümüze kadar çevre sorunu git gide artması nedeniyle insanlar tarafından oluşan çevre sorunlarına çözüm arayışı içindeler ve çevre bilimini geliştirmişlerdir. Yüzyıllardır insanoğlunun yeryüzündeki yaşama ortamına duyduğu merak, yaşam standartlarını yükseltecek bir etkinliğe bürünmeye başlamıştır merak duygusu da bilim için önemli bi etkendir. Olağan gibi görünen olayları anlama çabası, aslında dünyanın gizemlerle dolu bir yer olduğunu ve bunları çözümlemek gerektiği gerçeğini doğurmuştur. Bunun da etkilerinin olmadığı söylenemez…

25 yorum:

  1. Söylediklerine katılıyorum minik kuşum :))) insanların meraklı olması araştırmacı ruhuna sahip olduklarını da gösterir çoğu kez. Çünkü merak eden insanlar sorularına yanıt aramaya başlarlar.Ne kadar çok araştırılırsa bilimde de o kadar fazla gelişme olur fakat bilim için bir takım gelişmeler yaparkende zararları göz ardı edilmemeli değil mi ama :)?

    YanıtlaSil
  2. çevre bilimi insanların birbiri ile çatışması sonucu çevreye zarar vermesi ile birçok hastalıkların oluşması ile insanların ölmesinden dolayı çıkmış olamlıdır... gelişimininde isanların iyice bilinçlenmesi ile olur...

    YanıtlaSil
  3. İnsan var oluşundan günümüze kadar doğada üstünlük kurmaya yönelik arayışlar içine girmiş bilim ve teknik imkanların yaygın bir şekilde kullanımı ile birlikte doğa sınırsızca kullanılmıştır. Bunun sonucu olarak içinde yaşadığı çevre ile arasında var olması gereken uyumu bozmuştur.Bu bozukluğu gidermek için tabi kendi çıkarı için , çevre bilimine bağlanmış durumda şu yıllarda yada öyle gözüküyor.

    YanıtlaSil
  4. merakla başlamıştır, çevreye karsı daha duyarlı olmamız gerektiğini

    YanıtlaSil
  5. çevre biliminin çevre sorunlarından ortaya çıktığını düşünüyıorum

    YanıtlaSil
  6. bende çevre biliminin sorunlardan ortaya çıktığını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  7. bencede çevre sorunlarından dolayı ve ihtiyaçlardan ortaya çıkmıştır çevre bilimi

    YanıtlaSil
  8. söylediklerine katılıyorum herşey insandan oluyor ve yine çözümü insan arıyor.insanların bilinçlendirilmesi şart

    YanıtlaSil
  9. Cevre sorunları insan hatalarından sonra çıkmıştır

    YanıtlaSil
  10. insanın yarattığı sorunları insanın çözmesi gerekti ve insan aklıyla bilimi oluşturdu.

    YanıtlaSil
  11. ne kadar bilinçlendirirsen bilinçlendir bilinçlenmiyo işte :)

    YanıtlaSil
  12. çevre bilimi insanların ihtiyaçları sonucu ortaya çıkmıştır..

    YanıtlaSil
  13. ek olarak insanın merakından :)

    YanıtlaSil
  14. hersey insanoğlunun ihtiyaçlarından kaynaklanmıstır:)

    YanıtlaSil
  15. insanlar ihtiyaçları sonucu çevre bilimini bulmuşlardır

    YanıtlaSil
  16. cevre bilimi insan ile doğa arasındaki ilişkileri inceleyen bilim dalı olduğunu ve ekolojinin de canlıların birbirleri ile ve çevreleri ile olan ilişkilerini inceleyen bilim dalı olduğunu öğrendik.

    YanıtlaSil
  17. katılıyorum sana canım

    YanıtlaSil
  18. cevre bilimi insan ile doğa arasındaki ilişkileri inceleyen bilim dalı olduğunu ve ekolojinin de canlıların birbirleri ile ve çevreleri ile olan ilişkilerini inceleyen bilim dalı olduğunu öğrendik.

    YanıtlaSil
  19. insanoğlunun hayatı kolaylaştırmak istemesi bence birazda bencilliktir istemeden değil yani

    YanıtlaSil
  20. biraz değişik bi pencereden bakmışsın... ama söylediklerinde haklısın

    YanıtlaSil